27.CÜZ KUR’AN-I KERİM MEAL SORULARI

Resim---Kopya

1. İnsanların yaratılış sebebi aşağıdakilerden hangisiyle açıklanmaktadır? (51/56)

a) Allah’a kulluk

b) Birbirlerine iş gördürme

c) Birbirlerini tanıma

d) Birbirleriyle savaşma

2. Allah, kendisine güzel borç verecek olanları ne ile mükâfatlandırmayı vaat etmektedir? (57/11)

a) Övülen makamlara ulaştırmakla

b) Cennetin en yüksek makamıyla

c) Karşılığını fazlasıyla ödemekle

d) İnsanlar arasında yüceltmekle

3. Kendilerine zorunlu kılınmadığı hâlde ruhbanlığı ortaya çıkaranlar kimlerdir? (57/27)

a) Nuh(as) tufanından kurtulanlar

b) Hz. İsa(as)’ya uyanlar

c) Yahudiler

d) Hz. Süleyman’ın emrindeki cinler

4. Kıyamet anında göğün yarılması ile ilgili benzetme aşağıdakilerden hangisidir? (55/37)

a) Kıpkızıl kızarmış yağ

b) Kaynayıp püsküren bir volkan

c) Gecenin en koyu karanlığı

d) Üst üste yığılmış bulut kümeleri

5. Haktan sapan yalanlayıcıların cehennemde susuzluklarını dindirmek için kaynar suya koşmaları neye benzetilmektedir? (56/55)

a) Pervanenin ateşe doğru uçuşuna

b) Çocuğun anne sütüne saldırmasına

c) Çöl ortasında yolcunun serap görmesine

d) Kanmak bilmez susuz develerin suya saldırışına

6. Hangi peygamberin “Ey Rabbim! Ben yenilgiye uğradım, yardım et.” diye dua etmesine karşılık sel gibi boşanan sularla göğün kapıları açılmış, toprağın bağrından kaynaklar fışkırmıştır? (54/9-10)

a) Hz. İbrahim (as)

b) Hz. Lût(as)

c) Hz. Musa (as)

d) Hz. Nuh(as)

7. İnkârcıların mucize karşısındaki tavrı nasıldır? (54/2-3)

a) İkna olup iman ederler.

b) Şaşırırlar ve inanıp inanmama konusunda kararsız kalırlar.

c) Yüz çevirir ve bunun bir büyü olduğunu söylerler.

d) Bunun, herkesin yapabileceği sıradan bir şey olduğunu söylerler.

8. “Tıpkı şuna benzer: Yağmurun yeşerttiği bitki toprağı ekenlerin hoşuna gider, sonra kurur, onu sapsarı görürsün, sonra çerçöp olur.” Bu benzetmede aşağıdakilerden hangisi anlatılmaktadır? (57/20)

a) Kumar

b) Dünya hayatı

c) Mal mülk

 d) Güzellik

9. “Ant olsun, biz elçilerimizi açık kanıtlarla gönderdik ve onlarla beraber kitabı ve ölçüyü indirdik ki insanlar adaleti yerine getirsinler. Ve kendisinde büyük bir kuvvet ve insanlara birçok yararlar bulunan …………… bağışladık ki Allah kimin gaybda kendisine ve elçilerine yardım edeceğini bilsin. Şüphesiz Allah kuvvetlidir, daima üstündür.” ayet mealinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir? (57/25)

a) Toprağı

 b) Yağmuru

c) Demiri

d) Dağları

10. Cinlerin yaratılış sebebi nedir? (51/56)

a) Allah’a kulluk etmeleri

b) Dünyadaki işleyişi düzenlemeleri

c) İnsanlara gaybdan bilgi vermeleri

d) Dünya hayatının oyun ve eğlencesi ile oyalanmaları

11. Öncesinde ve sonrasında harcama ve savaş yapılmasına göre inananlar arasında (hepsine cennet vaat edildiği hâlde) derece farkının oluşmasına sebep olan olay aşağıdakilerden hangisidir? (57/10)

a) Bedir savaşı

b) Uhud savaşı

c) Hicret

d) Fetih

12. Kendilerine farz kılınmadığı hâlde ruhbanlığı icat edenlerin amaçları aşağıdakilerden hangisidir? (57/27)

a) Allah’ın vahyini çarpıtmak

b) Ayrılık çıkarmak

c) Allah rızasını kazanmak

d) Halkı sömürmek

13. İnsanın yaratıldığı şey aşağıdakilerden hangisidir? (55/14)

a) Pişmiş çamur

 b) Hava

c) Nur

d) Yalın ateş

14. Cinlerin yaratıldığı şey aşağıdakilerden hangisidir? (55/15)

a) Pişmiş çamur

 b) Hava

c) Nur

 d) Yalın ateş

15. Cennetin genişliği anlatılırken kullanılan ifade aşağıdakilerden hangisidir? (57/21)

a) Doğuyla batı arasındaki mesafe kadar

b) Gökle yerin genişliği kadar

c) Dünyayla güneş arasındaki mesafe kadar

d) Arabistan’la Çin arasındaki mesafe kadar

16. Ahirete iman etmeyenler, bu hususta hiçbir bilgileri olmadığı hâlde, meleklere dişi isimleri verirken neye uymaktaydılar? (53/27-28)

a) Atalarına

b) Şeytana

c) Cinlere

d) Zanna

17. Rahman Sûresi’nde sürekli tekrarlanan ayetin meali aşağıdakilerden hangisidir? (55/13,16,18….)

a) O hâlde Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?

b) Hâlâ öğüt almayacak mısınız?

c) Ne kadar az şükrediyorsunuz?

d) Aklınızı kullanmayacak mısınız?

18. Semûd kavmi aşağıdakilerden hangisiyle imtihan edilmiştir? (54/27)

a) Fakirlik

 b) Gökten inen sofra

c) Dişi deve

d) Câlût’a karşı savaş

19. Kendisine İncil verilen peygamber kimdir? (57/27)

a) Hz. Nuh (as)

b) Hz. İsa(as)

c) Hz. Musa(as)

d) Hz. İbrahim(as)

20. Hz. Musa(as)’nın ve Hz. İbrahim(as) ‘in sahifelerinde bir günahın sorumluluğunun kime ait olduğu nasıl ifade edilmektedir? (53/36-44)

a) Herkes atalarının işlediklerinden sorumludur.

b) Hiçbir günahkâr başkasının günah yükünü yüklenmez.

c) Başlarınıza gelenler lânetlenmiş olmanızdandır.

d) İlk günahtan bütün insanlık sorumludur.

26. CÜZ KUR’AN-I KERİM MEAL SORULARININ CEVAPLARI

1-D,2-A,3-C,4-B,5-A,6-D, 7-D,8-A,9-B,10-D,

11-A,12-D,13-C,14-B,15-C,16-B,17-D, 18-C,19-A,20-C.

Bu yazılar da ilginizi çekebilir

2 Yorum

  1. 1
    • 2

      MUHTEREM TAKİPÇİMİZ, HANGİLERİ YANLIŞ İSE, ONLARI TESPİT EDİP BİZE BİLDİRİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUZ. ALLAH’A EMANET OLUNUZ.

Bir Cevap Yazın

Mail adresiniz 3. şahıslarla paylaşılmayacaktır. * işaretli alanların doldurulması zorunldur.

Yorum yaparken aşağıdaki HTML taglarını kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>